De nare waarheid over online daten

De nare waarheid over online daten

Bron: AdinaVoicu/pixabay

Maslow's hiërarchie van behoeften en typische wijsheid suggereren beiden dat liefde een fundamentele menselijke behoefte is. De meeste mensen ontmoeten hun significante anderen via hun sociale kringen of werk/faculteit functies. Deze zwembaden kunnen echter relatief ondiep zijn. In de zoektocht naar een potentiële date, schakelen steeds meer personen over naar minder traditionele methoden.

Online dating is in principe in de mode. Het gebruik van het internet is echt populair. Uit een onderzoek uit 2013 bleek dat 77% van de mensen het "essentieel" vindt om hun smartphone altijd bij zich te hebben. Met de opkomst van apps als Tinder (en de verschillende copycat modes), wie kan het hen kwalijk nemen? Als je het hof maken als een nummertje beschouwt (en blijkbaar doen veel mensen dat), dan zou je naar alle waarschijnlijkheid 10 tot 100 keer naar links/rechts swipen in de tijd die je nodig hebt om in het 'echte leven' met één potentiële date te communiceren.

Met de erkenning van websites zoals eHarmony, match.com, OkCupid en talloze anderen, is het stigma van on-line dating aanzienlijk verminderd in het laatste decennium. Dating Links Volgens het Pew Research Center, beveelt de overweldigende meerderheid van de Amerikanen aan dat online dating een goede methode is om individuen te ontmoeten. Online relatie diensten zijn op dit moment de